Pàgina d'inici > General > Moment de reflexió “prebèlic”

Moment de reflexió “prebèlic”

Després de la setmana més agitada, informativament,  en els últims sis anys, els diaris espanyols aprofiten el diumenge per descansar, reflexionar i començar a exteure conclusions sobre la credibilitat del Govern Zapatero. Curiosament, quasi totes les interpretacions són similars: l’executiu socialista està molt dèbil, “al borde de l’abismo” (com agrada dir a alguns periodistes de perfil baix i catastrofista).

Els fils mediàtics de la capital tenen molt poder. De fet, tal i com explica Javier Cercas en la seva novela/assaig “Anatomia de un instante”, “el pequeño Madrid del poder” és capaç de dinamitar governs a tret de titular. De moment, encara no han disparat, però sembla que s’està preparant la dinamita. Desconec com, a on i amb qui es deu haver despertat José Luís Rodríguez Zapatero. M’és bastant igual, però si una cosa tinc clara és que aquest matí deu haver llegit tots els titulars dels diaris generalistes del país que governa. I no li deu haver sorprès que molts d’ells obrissin amb resultats d’estudis demoscòpics que demostren que la seva valoració està a l’alçada de les tenebres magmàtiques de l’Eyjafjalla

Potser la seva reacció deu haver estat “sólo son encuestas. No significan nada”. Suposicions a banda, és sorprenent com en situació de crisi latent i “inamagable”  quasi TOTS els diaris d’abast nacional vagin cap a una mateixa conclusió: Zapatero.

Que la valoració de ZP és baixa ho saben, fins i tot, les cotorres que volen per la Diagonal. En aquest sentit, els diaris no descobreixen la sopa d’all. Necessiten de l’empirisme dels sondejos per retificar la tesi de “l’espanyol emprenyat que veu en ZP com el principal enemic de tot. Sí, el govern espanyol ho ha fet molt malament, però potser ara el que necessita la gent és conèixer què signifiquen les mesures preses per l’executiu espanyol. Per això, a part de disparar contra els que manen “malament”, seria d’agrair que s’aportés informació de valor pel ciutadà que fos capaç de traduir totes les dades i percentatges que implica la retallada del govern en quelcom entendible. Perquè en el fons una de les nostres funcions és fer això: desgranar les decisions que es prenen a les altes esferes perquè el ciutadà de peu pugui saber un mica més que gens.

SALUT!

Categories:General
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: